APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie.

AutoFirst Lokerse is een RDW-erkend keuringsstation. Onze Algemene Periodieke Keuringen worden uitgevoerd volgens alle wettelijk vastgestelde eisen. Uiteraard zullen wij uw camper nakijken en eventuele bijkomende kosten om uw camper APK-waardig te maken met u overleggen, voordat wij tot reparatie overgaan. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u waar u aan toe bent. Moet uw camper gekeurd worden? Plan dan hier online een afspraak in.

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat de APK een momentopname is. Wanneer uw camper goedgekeurd is voor de APK, is dit geen garantie dat uw camper de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Bij een APK gaat er bijvoorbeeld weinig aandacht uit naar de toestand van de motor, waardoor u zelfs een dag na de APK al met onherstelbare pech kunt komen te staan. Wij raden daarom aan om regelmatig onderhoud aan uw auto uit te laten voeren.

Wist u dat u uw camper al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier bent u er zeker van dat uw camper op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw camper gekeurd dient te worden.